Ny medlem? - Välkommen till oss på XL-forum.se - Regler

Inställningar, regler, driftinformation mm
Reglerna är till för att läsas för bättre förståelse!
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
XL-Forum Admin
Forumadmin
Forumadmin
Inlägg: 23
Blev medlem: februari 2014

Ny medlem? - Välkommen till oss på XL-forum.se - Regler

#1 Inläggav XL-Forum Admin » fre 15 mar 2013, 20:28

Välkommen till XL-forum.se där ingen fråga om våra motorcyklar eller något annat som du vill veta om tillbehör är för dum att ställa.
Du kan till och med få råd hur du skall förklara för familjen att mc'n är livet och vill du gifta dig på en Africa Twin så löser vi det också *amen*

Här har du oftast ett svar innan det gått 24 timmar. Frekvensen av aktiva medlemmar bara ökar och vi har ett trevligt bemötande till vem som helst för att känna sig välkommen och vara en i gänget.

Hur som haver. Det finns vissa regler att följa.

  SÖK
  De vanligaste frågorna är oftast redan besvarade. Använd sökfunktionen genom att bara skriva in orden bränslepump eller vindskärm så har du en mängd information att hämta.

  Hitta strukturen.
  Bläddra runt lite i forumet först, se hur våra ämnen och trådar är kategoriserade. Klicka på knappar och se vad som händer. Prova dig fram i vår sandlåda hur du lägger till bilder och testar funktioner. Meddelanden där raderas efter 24 timmar om ingen aktivitet sker. Har du svårt att fatta hur du skriver in kod för att visa funktioner. Starta en tråd eller skicka ett PM , mail till våra admins.

  Presentera dig och skriv in din ort i din profil och naturligtvis hoj och modell. För att bli godkänd som medlem behöver du posta 3 inlägg, som ska godkännas av moderator. Detta för att slippa spammare/svamlare.
  Det blir enklare för alla när du skriver en fråga att svara på om vi vet vad du har för hoj. Du ändrar detta i kontrollpanelen. Ju utförligare profil desto bättre. Vi har en kategori som heter medlemmar. Där startar du en ny tråd med ditt egna namn som titel. Detta är din tråd som du kan göra vad du vill med. Vill du presentera din datakunskap, gör det. Bild på en sandstrand, inga problem. Modifiering av din egen hoj har nu fått en egen kategori, Du gör tråden till hur du vill bli uppfattad.
  Du hanterar din egen tråd som du vill och du kommer få en massa välkomnanden. Ju mer du skriver, ju mer hittar du likasinnade.
  Vi har XL-kartan. Främst avsedd för att medlemmar ska hitta åksällskap men också veta att det går att få hjälp när man är ingenmansland. De som har satt upp sig på den kartan är medlemmar du kan kontakta vid problem, så ställer de upp med verktyg och garage. De flesta har idag smartphones med konstant mail-aktivitet. Skicka ett PM (personligt meddelande) till vederbörande. Så har du nog svar inom en kvart förutom på midsommarafton.
  vi är väl svenskar eller? :wink:
  Bild
Admins är alltid tillgängliga, skicka PM eller mail tillBild. En av dom jobbar så oregelbundet så att du kan få svar även 3 på morgonen.

  Tänk till
  Mycket i det här forumet handlar om att vara sin egen "moderator". Är frågan befogad, ska jag fråga två frågor i samma tråd som egentligen skiljer sig. Hitta strukturen, ställ frågorna där de hör hemma. Mycket härrör till att du med din fråga ger svar åt nästa nya medlem eller nästa sök.
  Ju mer vi hjälps åt, får vi frågorna och svaren att hamna där de hör hemma och ge hjälp åt nästkommande. Ingen fråga är dock för dum, den får ställas men var beredd på att den flyttas till dit den hör hemma.

  Annonsering
  Vi har många medlemmar som bara blir medlemmar för att annonsera sina alster från blocket. Hittills har vi inte behövt lägga typ minst 10 inlägg innan du får starta din egen tråd. Vi märker dock att XL-forum.se är mer och mer välbesökt och din annons kommer att tas bort om det är det enda du är ute efter är att sälja din hoj. Det här forumet bygger mycket på att ge och ta. De flesta som är aktiva här vill inte köpa något nytt, de vill förstå det dom köpt.

  När du blivit godkänd medlem och om du har reservdelar över, är du mer än välkommen att göra en annons. Finns alltid ett behov av komplettering eller saker som går sönder.

  Värdering
  Var och en skapar själv sin uppfattning om vad deras hoj är värd. Vad XL-forum i första hand erbjuder är hur du själv kan göra service på din hoj och var du kan hitta billigare tillbehör än vad din lokala mc-handlare kan ge för pris.
  Vi vet alla här vad vi är beredda för att sälja för för dom hojar vi har är vårdade med respekt att de skall hålla för evigt.

  Respekt
  Håll en god ton. Vi är inte mer än människor. Använd citeringsknappen när du känner att du inte kan visa på annat sätt att vad du vill förklara och vem du kan svara till. Det är för att undvika missförstånd i första hand och det går alltid att redigera i efterhand. @ForumNick: kan du sätta framför om du vill tilltala någon.

  Quote-knappen är ingen svarsknapp. Används ofta vid dispyter för att poängtera vad någon sagt, så även om en medlem redigerar sitt ursprungliga inlägg.
  På en mängd forum missbrukas denna knapp för att svara någon, vilket gör att den som postat ordinarie inlägg får läsa sin egen text som oftast är längre en mängd gånger. Trådarna blir onödigt långa och man får scrolla för att läsa det väsentliga.
  Citeringsknappen är till för att poängtera något. Kanske från en annan tråd eller något som skrevs flera sidor bort, alltså ingen svarsknapp till föregående postare

  Ett enkelt sätt att svara ett enskilt inlägg är exempelvis så här "@fibern". Då får den medlemmen även en Notifikation.
  Man kan även radera bort allt utom det väsentliga i ett långt inlägg. Se bara till att vinkelparenteserna blir kvar.

  Forumet är ingen gnäll-portal av att din mekaniker och firma gjort ett dåligt jobb. Du kan dock visa tydligt att den här firman är inget att lita på och/eller ge tips på var du får bra service.

  Sedan gäller det också att värna om de medlemmar som är här. De kan ge dig värdefull information, ge tillbaka, det tjänar alla på. Poängterar att ju mer du skriver, ju mer lär vi känna dig

  Skilj på ämnen
  Ingen mening att söka information på idag-tråden som är en tråd som är i ständig rörelse om allting. Det är inte där du ska söka information om din telefon. Finns ämnen för det. Återigen handlar det om information till sin nästa. Även om du är ny nu blir du en veteran när du känner trygghet. Vi har alla varit nya på det här forumet och vi är hjälpsamma

  Håll dig till ämnet!
  Fler och fler trådar tenderar till att bli rena smiley visande än att hålla kvar fokus på tråden. Försök undvika flams även om det naturligtvis kan skojas till. När skojet tar överhand. Skapa en ny tråd om det roliga i något av våra off-topic trådar

  Smiley var en gång i tiden nåt att visa en känsla som kan vara svår att förklara med ord. Lägga in 16 till för att de är roliga..
  Nej.
  Vi är våra egna moderatorer men när vi använder 17 smileys och ett ord är vi fel ute. Skall inte behövas läggas en restriktion på men det går överstyr och gör vissa trådar oläsbara.

  Det är ett offentligt forum. Alla trådar finns ute på sökmotorer för den som söker hjälp den vägen. Komma in på forumet för en tråd som kanske innehåller en lösning på ett problem och så helt plötsligt är tråden flams, trams och smileys..

  Medlemskap
  Trots reglerna är de enkla, det handlar mest om vett&etikett överlag. Är du något så när social, så behandlar man de flesta med respekt. Har du inte dom egenskaperna, då är det kanske dags att söka sig vidare. Här på XL-forum värnar vi om varandra.
  Vi är ingen föreningen eller klubb. Vi har ett gratis forum där vem som helst kan registrera sig och därefter har vi heller inga stadgar att följa. Det är du som väljer hur du vill bidraga. Forumägaren vill med detta sätt visa sin sympati och betala kostnaderna för sin ideella insats i att hålla detta forum levande. Förändringar kan ske i framtiden. Det kan mycket väl bli en klubb eftersom våra XL-maskiner inte tillverkas längre. Detta är beslut som tas när vi träffas på XL-träffarna.
  Medlemmarna väljer

  XL-träff
  En gång om året har vi en gemensam samlingspunkt utan att det kostar något. Vi tar våra XL-maskiner och om det är någon som varit medlem och har något annat så är den också välkommen. Har man en gång varit medlem så tillhör man oss. Vi är så att säga "one of a kind". Har man väl fattat tycke för en äventyrsmaskin och livet man kan ha med den går man inte över till en krom-släde. Om det är ett annorlunda märke så bryr vi oss inte, det är typen av människa som får oss att hålla ihop inte märke på en hoj.
  Notera att XL-träffarna är bestämt att hållas sista helgen i juli. Gäller tills vidare.

  Håll utkik i träffar och reseplaner kategorin så ser du var nästa begivenhet kommer att äga rum

  Internationellt
  Många av oss är beresta i grannländerna. Vi delar med oss om de här resorna och åker även på träffar som andra europeiska forum inom vårt segment erbjuder. Våra medlemmar har kunskapen och erfarenheten vad som gäller. Kan lova att internationellt så är vårt XL-forum och våra maskiner nånting man inte pratar skit om.
  Tala om dina resplaner, kanske får du nån likasinnad med dig.

  Donation
  Från och med 2014 finns det möjlighet att donera till driften av forumet men det är absolut inget tvång. Många bäckar små brukar lösa även enklare kostnader.
  Till detta får donerande tillgång till en egen mail-forumadress om så önskas vid en viss årlig donationssumma samt klisterark och/eller en hemlig produkt i dagsläget per 100kr insatt. Finns ingen shop men om intresset ökar kommer oxå produkter att öka såsom t-shirts, hoodies, fleecejackor, tygmärken, kaffekoppar och så vidare. Behållningen av försäljning och när fraktbiten är löst går rätt in i forumets kassa.
  Sidan till doneringen skall förbättras och även betalningsportalen.
  mer info: http://www.xl-forum.se/donate.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Slutligen vill vår adminpersonal hälsa dig välkommen och tycker att det är kul att du har läst denna information.

Välkommen till XL-forum
XL-Forum teamet

Användarvisningsbild
XL-Forum Admin
Forumadmin
Forumadmin
Inlägg: 23
Blev medlem: februari 2014

Re: Ny medlem? - Välkommen till oss på XL-forum.se - Regler

#2 Inläggav XL-Forum Admin » tis 30 dec 2014, 22:45

Uppdaterad
Hälsningar Forum Admin Teamet


Återgå till "Forum F.A.Q"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst